De Fotograaf - Merijn RoubroeksAangenaam, ik ben Merijn, fotograaf. Ik woon in Amsterdam en ben 35 jaar oud. Ongeveer acht jaar ben ik bezig met fotografie. In die tijd heb ik mijn werk ontwikkeld in een eigen kenmerkende stijl. Die stijl valt te betrekken op mensen. Ik houd van ze. Van hun lach, hun somberheid, hun eigenaardigheid, hun creativiteit, hun emoties. Daar speel ik graag mee in mijn werk. Zo authentiek mogelijk leg ik vast wat ik zie door de lens. Of dat nu een gelukkig bruidspaar, stoïcijnse straatverkoper of een zakelijke keynote spreker betreft.

Het begon bij straatfotografie. Een passie van mij die ik nog altijd niet verloren ben. Tegenwoordig zie ik overal foto’s. Als ik fiets door mijn stad Amsterdam of op reis ben ver weg van huis; als ik kijk, maak ik composities. Composities van natuur, composities van architectuur en composities van de mens in hun eigen omgeving.

Zo puur en eerlijk kunnen mensen zijn in hun dagelijks bestaan. Dat valt mij op door de lens. Door dat heel vaak te fotograferen, heb ik een bepaalde zelfverzekerdheid opgebouwd als fotograaf. Ik heb geleerd fotografisch om te gaan met mensen, hen te begeleiden, hen zo authentiek mogelijk te fotograferen.
Met mensen werken vind ik heerlijk. Om hen te laten schitteren voor de lens in hun eigen hoedanigheid. Regisseren van mijn subject doe ik uitsluitend wanneer dat echt nodig is. Belangrijker vind ik het dat iemand zich op zijn gemak voelt in mijn aanwezigheid. Dat vormt automatisch een relaxte houding voor een foto. Daar ligt mijn focus dan ook op; zorgen dat de mens zichzelf kan zijn.

In mijn rol als fotograaf ben ik erg easy going, transparant en benaderbaar. Ik denk altijd mee tijdens de foto opdracht. Ook sta ik open voor alle nodige vragen. Tijdens de fotografie zie je mij doelgericht, speels en voortvarend bezig zijn.

Neem gerust contact met me op.