In Utrecht wonen Ilona en Edward. Zij trouwden in Oud-Zuilen, een pittoresk plaatsje aan de rivier de Vecht. De dag begon thuis bij het bruidspaar in spe. Terwijl Ilona werd opgemaakt en een mooi bruidskapsel kreeg, was Edward bezig met zijn kostuum. Het was grappig, want de twee mochten elkaar natuurlijk niet zien. Dus wisselde ik van de ene persoon naar de andere om te fotograferen. Edward ontving zijn broer, moeder en vader intussen. Die assisteerden hem ook in de voorbereiding; das knopen, juiste sokken kiezen en een het kostuum even rechttrekken. Omgekeerd deed Edward dat dan ook weer voor zijn familie!

Ilona zat inmiddels in de make-up. Uiteindelijk was het moment daar dat Edward Ilona voor het eerst in haar trouwjurk zou gaan zien. Hij wachtte haar op buiten de woning. Want de loveshoot zou die ochtend gaan plaatsvinden in Utrecht, Oud-Zuilen, nabij de trouwlocatie. De loveshoot verliep met veel lol en ik liep met het stel door de bosrijke omgeving. We maakten portretten om en nabij de Vecht.

Eenmaal klaar met de shoot, begaven we ons weer richting huis. Daar was de familie van Ilona inmiddels gearriveerd en zag de bruid voor het eerst in haar jurk. Er was een gezamenlijke lunch. Vervolgens begaf het gehele gezelschap zich richting het water. Daar was een sloep waarmee de familie naar de trouwlocatie zou varen. Ook ik stapte op en fotografeerde Ilona en Edward in de boot met hun ouders en broers. Daar aangekomen, stond een massa vrienden en familie klaar om het bruidspaar met applaus te ontvangen.

De ceremonie was in een klein kerkje. Er waren mooie woorden van familie en muzikaal intermezzo. In dit geval was het mijn schone taak om in deze kleine kerk toch tamelijk onopvallend te werk te gaan als fotograaf. Gelukkig heb ik een stiltemodus op mijn camera waarmee het geluid van de sluiter geruisloos is (even wat technische specs!).

De dag werd in mijn aanwezigheid besloten met een bruidstaart en borrel. Daarna ging de avond nog tot in de late uurtjes door.

Kijk hier verder naar andere gefotografeerde bruiloften.

bruiloften verkleind-6

bruiloften verkleind-5bruiloften verkleind-4 bruiloften verkleind-3 bruiloften verkleind-2 bruiloften verkleind-1