Portretfotografie gaat om foto’s die puur om de persoon draaien. Het doel is om de persoonlijkheid of het gevoel van iemand op een bepaald moment vast te leggen. Klassieke portretten worden vaak alleen van het hoofd gemaakt. De nadruk komt dan te liggen op details. Maar je kunt ook portretten maken waarbij een deel van de borst of zelfs het hele lichaam in beeld komt. Dit noemen ze ook wel een half-portret.

Voordat een portret überhaupt wordt gemaakt, stel ik eerst de te fotograferen persoon of personen op hun gemak. We maken een praatje, spreken door wat de wensen zijn en vervolgens leg ik uit hoe ik te werk ga.
Het is zo belangrijk dat je als fotograaf niet alleen puur een foto komt maken, maar ook lol hebt als fotograaf en geportretteerde. Zo ontstaat er volgens mij namelijk een goede sfeer. Hierdoor vind ik vanzelf de juiste gezichtsuitdrukking bij de geportretteerde. En die uitdrukking zie ik (en de klant) het liefst in het eindresultaat.

Vaak is er bij aanvang van de fotoshoot wat onzekerheid bij de geportretteerde. Dat is heel normaal. Immers, er staat iemand voor je met een grote camera en die staat foto’s van je te nemen waarvan jij niet weet hoe je erop staat! Wees gerust. Neem de tijd om een relaxte houding aan te nemen (ik geef aanwijzingen waar nodig) en voor je het weet sta jij als jezelf te shinen voor de lens.

Ik neem altijd genoeg foto’s tot ik zeker weet dat er een aantal exemplaren tussen zitten die jij kunt gebruiken en waarvan jij zegt: dat ben ik. In de nabewerking zal ik ook nooit te veel fotoshoppen op het gebied van rimpels weghalen en dergelijke. Ik werk het liefst met mensen die omarmen hoe zij zijn. Rimpels horen bij ouder worden en zijn wat mij betreft prachtig!

Neem gerust contact met mij op om meer te weten te komen over mijn portretten of om direct een afspraak te maken.

portret-7 portret-6

Portret-verkleind-Benthe-portret-9portret-8

portret-2